Zdá se vám, že se na vašem stole až příliš často objevuje různě upravené kuřátko? Jistě, je dietní a příprava zabere pár minut, ale možná by občas neuškodila malá změna. Co takhle křehké králičí masíčko provoněné česnekem, mátou a citronem... s kopečkem zeleninového kuskusu? Tato netradiční kombinace chutí ve vás zažehne novou vášeň pro kuchařské experimenty.
Na marinádu smícháme nasekaný česnek, nadrobno natrhané lístečky máty, citrónovou kůru, pepř, sůl a olej. Porce králíka dáme do mísy, potřeme marinádou a necháme nejlépe přes noc odležet. Poté maso prudce opečeme na pánvi, naskládáme do pekáče, malinko podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba hodinu.
Po půlhodině pečení přisypeme k masu mražené kostičky mrkve a hrášek a dobře promícháme. Na závěr pokapeme maso i zeleninu citrónovou šťávou a podle chuti přisolíme. Kuskus nasypeme do hrnce a zalijeme stejným množstvím vroucí vody. Přidáme lžíci oleje, osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát. Hotový kuskus upravíme na talíře s masem a zeleninou.
Článek vyšel: 21.06.2007 / Odkaz
Toužíte si občas vyhodit z kopýtka a pořídit si vskutku netradiční kousek oděvu, který zdůrazní vaši jiskřivou ženskost? Věcičku, která vás promění v neodolatelnou dračici a vašeho nejdražšího spolehlivě položí na…
Kdo by je neznal, jsou to červené bobulovité plody, které rostou na nízkém keříku. Setkat se s nimi můžeme i v našich lesích, ale rostou také jinde v Evropě, Asii a Americe. Nejčastěji se s nimi setkáme na talíři v…
Cukroví z formiček, které se dá snadno vyklopit.
V české kotlině dobře známá oranžová kráska, kterou si nejedna z nás pěstuje na zahrádce, strčí do kapsy mnohé exotické kolegyně. Obsahuje ideálně namixovanou směs vitamínů (A, B, C, E) a zdraví prospěšných minerálů a…
Chcete se zúčastnit našich soutěží, odebírat novinky či diskutovat? Přihlaste se:
Pokud nejste členem našeho klubu, tak se zaregistrujte.