Klkasické vánoční cukroví, které nesmí chybět v žádné domácnosti.
Na těsto:
250g hladké mouky
80g cukru moučky
150g másla (Hery)
1 vejce
1 balíček vanilkového cukru
špetka strouhané citronové kůry
Na krém:
250 ml smetany
100g mletých nebo jemně nastrouhaných mletých ořechů
100g dětských piškotů
50g másla
2 lžíce rumu
špetka skořice
cukru podle chuti
Na dohotovení:
mléčná čokoládová poleva
půlky vlašských ořechů
Mouku smícháme s moučkovým cukrem a kakaem, prosejeme na vál. Přidáme na kousky nakrájený tuk, vanilkový cukr, citronovou kůru a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové folie a necháme odležet v chladničce alespoň 30 minut.
Těsto nakrájíme na malé kousky, které vtlačujeme do kovových formiček na košíčky (vymazaných máslem). Košíčky pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 15 – 20 minut. Po upečení necháme košíčky ve formičkách mírně zchladnout a pak je opatrně vyklopíme.
Krém: do vroucí smetany vysypeme nastrouhané ořechy. Krátce povaříme a odstavíme. Přidáme máslo a nastrouhané piškoty. Ochutíme skořicí, rumem a cukrem. Vše důkladně promícháme.
Košíčky naplníme krémem ozdobíme čokoládovou polevou a vlašskými ořechy.
Článek vyšel: 18.12.2012 / Odkaz
Finalistky již šestého ročníku MISS ORIENT, jehož velké finále proběhne 6. listopadu v Praze v Metropolitním divadle, jsme zastihli uprostřed příprav a tvrdé práce. Poslední srpnový víkend proběhlo soustředění, kde…
Kdo by je neznal, jsou to červené bobulovité plody, které rostou na nízkém keříku. Setkat se s nimi můžeme i v našich lesích, ale rostou také jinde v Evropě, Asii a Americe. Nejčastěji se s nimi setkáme na talíři v…
Cukroví z formiček, které se dá snadno vyklopit.
V české kotlině dobře známá oranžová kráska, kterou si nejedna z nás pěstuje na zahrádce, strčí do kapsy mnohé exotické kolegyně. Obsahuje ideálně namixovanou směs vitamínů (A, B, C, E) a zdraví prospěšných minerálů a…
Chcete se zúčastnit našich soutěží, odebírat novinky či diskutovat? Přihlaste se:
Pokud nejste členem našeho klubu, tak se zaregistrujte.